De betekenis van diplomatie in de 21e eeuw | Helaas geen plaatsen meer beschikbaar

Datum: 20-02-2015

Wegens vele aanmeldingen zijn er geen plaatsen meer beschikbaar.

 

Op vrijdag 20 februari 2015 organiseren het Nederlands Genootschap Internationale Zaken en de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen hun allereerste gezamenlijke congres en u bent van harte uitgenodigd! Bij dit middag vullende congres zullen studenten, young professionals en NGIZ-leden uit heel Nederland in Amsterdam samenkomen om op een intensieve manier mee te denken over het onderwerp ‘De betekenis van diplomatie in de 21e eeuw‘.
Het thema zal worden ingeleid door Paul Meerts, als senior research associate verbonden aan Instituut Clingendael in Den Haag.

De volgende sprekers hebben inmiddels toegezegd een workshop te verzorgen:

– Paul Meerts, senior research associate bij Instituut Clingendael in Den Haag, expert op het terrein van diplomatie en internationaal onderhandelen. In november 2014 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden op de dissertatie Diplomatic Negotiation. Essence and Evolution. Paul Meerts verzorgt naast de key-note speech de workshop over internationaal onderhandelen en de technieken van onderhandelen.

– Herman Schaper, tot voor kort verbonden aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken, bezet momenteel de Kooymans-leerstoel voor Vrede, Recht en Veiligheid bij de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Hij was de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiger bij NAVO en VN. Zijn laatste functie bij Buitenlandse Zaken was die van speciale gezant van de regering voor de Nederlandse kandidatuur voor de VN-Veiligheidsraad. Herman Schaper leidt de workshop waarin wordt ingegaan op het Nederlandse onderhandelen en lobbyen in multilateraal kader.

– Winand Quaedvlieg, verbonden aan de werkgeversorganisatie VNO-NCW als secretaris beleidsteam Internationaal Economisch en Sociaal Beleid. In die functie is hij o.a. verantwoordelijk voor de VNO-NCW inbreng bij de EU onderhandelingen over internationale handel en handelsafspraken. Hij doceert als gastdocent in de Master EU-Studies aan de Universiteit Leiden. Winand Quaedvlieg verzorgt de workshop over economische diplomatie en de rol van het bedrijfsleven.

– Martijn van Lith, beleidsmedewerker bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, en Julian Slotman, onderzoeker netwerkdiplomatie en digitale diplomatie bij het Instituut Clingendael. Zij zijn beiden betrokken bij het onderzoek naar “diplomatie in het digitale tijdperk”, dat het Instituut Clingendael in opdracht van het Finse ministerie van buitenlandse zaken uitvoert. Julian Slotman en Martijn van Lith zullen een workshop geven over digitale diplomatie.

– Djeyhoun Ostowar, beleidsmedewerker bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, PhD Candidate bij King’s College London. Hij zal tijdens zijn workshop vertellen over zijn ervaringen bij Buitenlandse Zaken, het doorlopen van ‘het klasje’ en het zomerprogramma Diplomacy & Diversity Program van de NGO Humanity in Action.

Pieter van Nispen, verbonden geweest aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Instituut Clingendael. Nu werkzaam bij Fazili Consulting te Soest op het terrein van organisatieontwikkeling en cultuurverandering. Hij is een expert op het gebied van (internationaal) onderhandelen en het effect van cultuurverschillen. Pieter van Nispen zal de workshop diplomatie, onderhandelen en interculturele communicatie verzorgen.

Om het thema extra kracht bij te zetten, vinden de plenaire gedeelten van het congres plaats op een bijzondere locatie: het museumcafé van het Allard Pierson Museum in het hart van Amsterdam. Het inhoudelijke programma begint om 12.45 uur met de keynote speech door Paul Meerts en zal rond 17.00u zijn afgelopen. Aansluitend vindt een borrel plaats.

Deelname aan dit Nederlandstalige congres kost slechts € 4,00 en er is plaats voor zo’n 100 deelnemers. Geef u dus snel op, want dit unieke evenement wilt u niet missen!

Aanmelden voor dit congres is noodzakelijk. Voor NGIZ leden en haar relaties graag een email naar ngiz@clingendael.nl. U kunt ook het aanmeldformulier gebruiken.
U ontvangt een bevestigingsbericht met informatie over betalen.

 

 

Informatie

Datum: vrijdag 20 februari 2015 om 12.45

Allard Pierson Museum
Museum Café
Oude Turfmarkt 127
1012 GC Amsterdam

Wij vragen aan NGIZ leden en andere geïnteresseerden een bijdrage van € 4,00. Bij uw bevestiging ontvangt u ons betalingsverzoek.